Η Διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων στην Αμβρακία – Άκτιο καλεί όλους όσους εργάζονται στα εργοτάξια του οδικού άξονα στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 9 Ιούνη και ώρα 11 π.μ. στο...
Εργατικό Κέντρο Αγρινίου , για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και η στάση τους το επόμενο διάστημα .

Να θυμίσουμε πως στο θέμα παρουσιάζεται έντονη κινητικότητα τις τελευταίες μέρες, μετά την κοινοποίηση στους κατασκευαστές της απόφασης προσωρινής έκπτωσης.

Μετά από αυτά οι κατασκευάστριες εταιρίες προέβησαν σε πληρωμές δεδουλευμένων, όχι όμως και αυτών της περιόδου των επισχέσεων εργασίας, ενώ στο πρώτο και μεγάλο τμήμα του έργου (Ακτιο – Παλιάμπελα) μετά τις πληρωμές έγιναν και απολύσεις σύμφωνα με πληροφορίες και οι εργαζόμενοι επαναπροσελήφθησαν από άλλη εταιρία που θα αναλάβει το τμήμα υπεργολαβικά από την ΑΕΓΕΚ.

Όμως με τους εργαζομένους, υπάρχουν όπως είναι ευνόητο σοβαρές ακόμη εκκρεμότητες και γι αυτό, θα γίνει η γενική συνέλευση της Κυριακής, που αναμένεται με ενδιαφέρον. Στο μεταξύ χθες Τετάρτη οι εργαζόμενοι απέκλεισαν το εργοτάξιο της Κατούνας.

Αναλυτικά, όπως αναφερει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραίτη, «αγωνιστικό μπλόκο απέναντι στην παρατεταμένη απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών έστησαν με πρωτοβουλία του επιχειρησιακού τους σωματείου στο εργοτάξιο της Κατούνας το πρωί της Τετάρτης οι εργάτες του οδικού άξονα Αμβρακίας -Ακτίου.

Με τη στήριξη και αλληλεγγύη των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου και Λευκάδας, τουΣωματείου Οικοδόμων Αγρινίου οι εργάτες, που συμμετείχαν καθολικά, απέκλεισαν την πύλη του εργοταξίου απαιτώντας να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα που φτάνουν τους μισθούς από έως και 10 μηνών και να ανακληθούν οι τρομοκρατικές απολύσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από την εργοδοσία της ΑΕΓΕΚ για να μπουν εμπόδια στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου, στην οργανωμένη αντίδραση των εργατών. Η κατασκευάστρια εταιρία ΙΟΝΙΑ που έχει την ευθύνη λειτουργίας των δυο εργοταξίων του οδικού άξονα Αμβρακίας- Ακτίου – το τρίτο εργοτάξιο που είχε την ευθύνη η ΑΕΓΕΚ δεν λειτουργεί- φαίνεται ότι αξιοποιεί την απλήρωτη εργασία για ρίξει τους μισθούς και τα μεροκάματα. Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων ο εκπρόσωπος της ξεκαθάρισε ότι η εταιρία δεν αντέχει και πως πρέπει να μειωθεί το κόστος εργασίας. Οι εργάτες κάνουν λόγο για ατομικές συμβάσεις και μείωση των αποδοχών κατά 30% έως 35%.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραίτη.

Οι εργάτες προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση την Κυριακή 9 Ιούνη, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.»