Την Τρίτη το μεσημέρι (13.00) οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με τις... προτάσεις τους για την κρατική ραδιοτηλεόραση.

Το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο προαύλο της ΕΡΤ άρχισε με ανοιχτή συζήτηση και θέμα «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την Τουρκία και η μεταξύ τους σύνδεση». 

Στις 20.30 ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου, θα ερμηνεύσει κομμάτια του στο πιάνο, ενώ η ποιήτρια Γιώγια Σιώκου θα διαβάσει ποιήματα από την ποιητική συλλογή της «Αιώνας άστεγος» και θα τραγουδήσει η ηθοποιός Μαρία Κόμη- Παπαγιαννάκη.

Τη σκυτάλη θα παραλάβουν τα Μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, με τον μαέστρο Χρήστο Παπαγεωργίου, θα παρουσιάζει τραγούδια των Beatles σε ύφος μπαρόκ. Κατόπιν το μουσικό σύνολο θα παρουσιάσει συνθέσεις του Νίκου Πλατύραχου με μαέστρο τον ίδιο.

Αλλαγή ύφους στη συνέχεια με το Μάνο Πυροβολάκη και τους Παναγιώτη Κατσικιώτη (ντράμς), Κώστα Γιανίρη (μπάσο) και Γιάννη Μολυμπάκη (λαούτο). Στην σκηνή θα τους διαδεχθούν οι Μάκη Αμπλιανίτης και Δημήτρης Καλαντζής με το τρίο Τζαζ και θα ακολουθήσουν η Πένυ Ραμαντάνη με τους Δημήτρη Καρρά και Δημήτρη Νίτη για να παρουσιάσουν τραγουδια τους συγκροτήματος Όναρ αλλά και διασκευές άλλων κομματιών. 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο πνεύμα των ημερών και των παραδόσεων (θερινό ηλιοστάσιο, έθιμο του Κλήδωνα) θα συνεχιστεί με το συγκρότημα Τσαμπούνες του Κλήδωνα.
tanea.gr