Στο δικαστήριο καταθέτει και πάλι ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος ο οποίος εκλήθη να απαντήσει σχετικά με τα έγγραφα που...
προσκόμισε η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζοπουλου τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αποδεικνύουν ότι δεν δόθηκε μαύρο χρήμα από τη ρωσική ΑΝΤΕΥ για τους ΤΟR M1.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο δεν υπάρχει επιστροφή 14,7 εκατ. ελβετικών φράγκων στη ρωσική εταιρία όπως υποστηρίζουν οι υπερασπιστές του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά το πόσο αυτό μεταφέρεται από την Ελβετία και τη Drumillan International στην Ρωσία και τη Drumillan offset.

Τις εταιρίες δηλαδή του Αλ Σαγιάντ Φουντ - καταζητούμενου για την υπόθεση των TOR- που είχαν αναλάβει την υλοποίηση των αντισταθμιστικών τα οποία δεν έγιναν. Είναι ξεκάθαρο, υποστήριξε ο μάρτυρας, ότι τα χρήματα καταλήγουν στον Ζήγρα και ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει επιστροφή τους στην ANTEY.

Αντιπαράθεση Οικονομίδη – Ζήγρα

Εν τω μεταξύ, έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κατηγορουμένων Νίκου Ζήγρα και Αστέριου Οικονομίδη για τον ρόλο του Ακη Τσοχατζόπουλου στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην οδό Κεφαλληνίας, που κατά το κατηγορητήριο έγινε με μαύρο χρήμα, σημειώθηκε σήμερα κατά τη διαδικασία για τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Την αντιπαράθεση πυροδότησε η κατάθεση του κ. Βαγγέλη Κατσάνου ο οποίος είχε επιχείρηση στο ισόγειο κτιρίου που φέρεται να είχε αγοράσει η εταιρεία Τορκάσο, πίσω από την οποία βρισκόταν ο πρώην υπουργός. Ο μάρτυρας είπε πως όταν η εταιρεία αυτή αγόρασε το ακίνητο δέχθηκε πιέσεις και πόλεμο για να φύγει από το κτίριο που στέγαζε την επιχείρηση του με συνεχείς έλεγχους από το ΣΔΟΕ και το υγειονομικό.

Κατά τον μάρτυρα αρχικά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Τορκάσο η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και μετά ήρθε σε επαφή με τον αρχιτέκτονα Αστέριο Οικονομίδη, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου, ενώ τον συντονισμό είχε ο Ν. Ζήγρας.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Α. Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου είπε ότι καθυστερούσε να φύγει ο επιχειρηματίας και μου εκμυστηρεύεται ότι στελέχη του ΣΔΟΕ πήγαιναν εκεί για να τον πιέσουν.

Πρόεδρος: Κύριε Ζήγρα εσείς τον πιέζατε;

Ν. Ζήγρας: Δεν είχα επαφή με τον μάρτυρα. Η Τορκάσο πήρε εντολή να αγοράσει το ακίνητο. Εγώ δεν είχα ενδιαφέρον για το ακίνητο.

Πρόεδρος: Εσείς για τίποτα δεν είχατε ενδιαφέρον, αλλά ήσασταν παντού μπροστά. Τώρα ποιος κρυβόταν ή κρύβεται από πίσω αυτό είναι προς διερεύνηση...

Α. Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου είπε τον πίεζε ή τον πίεζαν, δεν θυμάμαι, για να φύγει. Σαφώς αντιλαμβάνομαι ότι έχει μια πολιτική δύναμη. Είναι ο εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου.

Ν. Ζήγρας: Αντικρούω όλα όσα είπε ο Οικονομίδης. Να μας πει αν συναντιόμασταν στο δρόμο ή στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου; Εκεί ερχόταν και παρουσία Τσοχατζόπουλου γίνονταν οι συναντήσεις. Γιατι δεν λέτε ότι σας πλήρωνε εκείνος;

Α. Οικονομίδης: Ευτυχώς που ο Τσοχατζόπουλος κατέγραφε σε ημερολόγιο επισκέψεις. Δύο φορές είναι γραμμένο το όνομα μου. Δεν με πλήρωνε ο Τσοχατζόπουλος, με πλήρωνε ο Ζήγρας. Δεν έπαιρνα ούτε μαύρες σακούλες, ούτε τίποτα.