Με βολές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους σκληρούς τόνους έναντι των διαδηλώσεων στη χώρα του...
τη στιγμή που συνεχίζεται η ένταση στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας της σημερινής απεργίας που κήρυξαν πέντε συνομοσπονδίες εργαζομένων.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, ο Ερντογάν σχολίασε: «στηρίξατε τις αντιδημοκρατικές διαδηλώσεις στην Τουρκία και συνεπώς είστε κι εσείς αντιδημοκρατικοί. Έχετε διαφορετική αντίληψη περί ελευθερίας. Τότε κι εγώ δεν αναγνωρίζω του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Απευθυνόμενος στο ακροατήριο κατά τη συνάντηση του «Συμβουλίου Τούρκων Πολιτών Εξωτερικού», ο Ερντογάν είπε «πρέπει να τηρείτε πιο ισχυρή στάση από αυτούς που στηρίζουν τους οργανωτές των επεισοδίων. Πρέπει κι εσείς να βγείτε στους δρόμους. Εάν δεν βγείτε και αφήσετε τις πλατείες σ' αυτούς, θα είναι σαν να τους στηρίζετε».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός απευθυνόταν σε Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό, αλλά χθες το απόγευμα παρατηρήθηκαν σε ορισμένες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης φαινόμενα οπαδών του κυβερνώντος κόμματος να επιτίθενται σε διαδηλωτές και σε τοπικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.
Σήμερα τα μέλη της εργατικής συνομοσπονδίας DISK, της συνομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων KESK, της Ένωσης Ιατρικών Συλλόγων, της Ένωσης Οδοντιατρικών Συλλόγων και της Ένωσης Μηχανικών πραγματοποιούν απεργία. Χιλιάδες μέλη των συνδικάτων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Ταξίμ. Ένα τμήμα των απεργών συγκεντρώθηκε στην οδό του Πέρα, αλλά μετά από επέμβαση της αστυνομίας υποχώρησε. Ένα άλλο τμήμα όμως επιχείρησε να προχωρήσει προς την πλατεία από την περιοχή Χάρμπιγιε, όπου όμως μέχρι τις 18:30 συνεχιζόταν η επέμβαση της αστυνομίας με τη χρήση δακρυγόνων.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι σύμφωνα με τη νεκροψία σχετικά με το διαδηλωτή Ετχέμ Σαρίσουλουκ ο οποίος είχε τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι στην Άγκυρα από σφαίρα αστυνομικού, για να υποκύψει στη συνέχεια, ο αστυνομικός έριξε τη σφαίρα από απόσταση 4,8 μέτρων.
Τέλος ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιατρικών Συλλόγων Τουρκίας Μπεγιαζίτ Ιλχάν κατήγγειλε σήμερα ότι οι τουρκικές αρχές ζητούν από τα ιδιωτικά νοσοκομεία τα ονόματα των τραυματιών διαδηλωτών που έχουν μεταφερθεί σε αυτά.