Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε στα γραφεία του KourentaGate πολλές επιστολές και emails από αγανακτισμένους κτηνοτρόφους της περιοχής μας στα οποία μας επισημαίνουν την εγκατάλειψη που υπάρχει στις ομβροδεξαμενές των Κουρέντων. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα, μπορεί όμως να το στηλιτεύσει και να το αναδείξει για να ταρακουνήσει με αυτό τον τρόπο τους αρμόδιους. Εμείς λοιπόν σπεύσαμε αμέσως σε μία από τις δεξαμενές ομβροδεξαμενές και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τα χάλια που κυριολεκτικά βρίσκεται η δεξαμενή. Δέντρα και αγκάθια μέσα στο νερό, σπασμένα...
τσιμέντα, σκισμένες μεμβράνες και τέλος όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι, ακαθάριστες για χρόνια κάτι που τις καθιστά σχεδόν άχρηστες τόσο που τα ζώα μεταβίας και εξ ανάγκης πίνουν το βρώμικο νερό τους. Έπρεπε οι δεξαμενές να καθαριστούν προτού γεμίσουν γιατί είναι ένα έργο πνοής για την κτηνοτροφία του τόπου μας, αποτελεί πλέον καταφύγιο για βατράχια και νερόφιδα.
Ας ελπίσουμε να μην επανέλθουμε και με δεύτερο άρθρο για να ευαισθητοποιηθεί ο δήμος γιατί το καλοκαίρι έρχεται και το νερό είναι απαραίτητο για τους λιγοστούς κτηνοτρόφους που αν μύτη άλλο στηρίζουν την τοπική οικονομία και το δήμο με τους αδρούς φόρους για την υποτίθεται είσοδο τους στις κοινοτικές βοσκές.
πηγή: KourentaGate
(Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες)