Την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και τους λόγους που τον οδήγησαν στη σύμπραξη με τη ΔΗΜΑΡ ανέλυσε την Τετάρτη ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει εδώ και καιρό την προσωπικότητα και ταυτότητά του».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό 
ΒΗΜΑ 99,5 και στους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Θανάσης Οικονόμου αποκάλυψε ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι σε διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ: «Είναι σαφές ότι είναι σε διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ, και ο κύριος Μόσιαλος, και άλλα στελέχη, που έχουν την αγωνία τους για την κεντροαριστερά». 



Σε άλλο σημείο της συνέντευξης περιέγραψε το τοπίο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: « Ο μοναχικός δρόμος δεν προσφέρει σε αυτή τη φάση, έχουμε «πήξει» στα κόμματα, στην ατομική προσπάθεια, ενώ αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας μεγάλος πόλος που θα γίνει πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ βαραίνουν ακόμη στελέχη που έχουν συνδέσει την πορεία τους με τις αιτίες της κρίσης. «Επί έναν χρόνο τώρα, προσπαθώντας να ανοίξω διαύλους επικοινωνίας με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τη χάραξη μίας προοδευτικής γραμμής, συναντάω ένα αλαλούμ αποφάσεων» είπε ο Θανάσης Οικονόμου και προσέθεσε ότι «Σίγουρα δεν αναφέρομαι στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έχουν και αυτοί την αγωνία τους. Δεν πιστεύω σε καμία παρθενογένεση, πιστεύω όμως ότι κάποια από τα στελέχη που αποτέλεσαν τις γενεσιουργές αιτίες που οδήγησαν στην κρίση, μπορούν να οπισθοχωρήσουν. Αναφέρομαι στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα και στα στελέχη που τον πλαισιώνουν (τον Ευ. Βενιζέλο) με αποτέλεσμα συνεχώς να προβάλλεται το "εγώ". Από τα περιβόητα “συγγνώμη” μέχρι το ότι “ορθώς πήραμε εκείνες τις αποφάσεις”, είναι παλινδρομήσεις και επανατοποθετήσεις πολιτικών απόψεων, χωρίς πυξίδα. Αυτά έχουν φέρει το ΠΑΣΟΚ, δημοσκοπικά, στο όριο για να μπει στη Βουλή». 

Όσο για τη ΔΗΜΑΡ, ο Θανάσης Οικονόμου τόνισε: «Συνειδητοποίησα μέσα από τις επαφές μου με τον Φώτη Κουβέλη και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ πως είναι ανοιχτοί προς κάθε κατεύθυνση ανεξάρτητα της διαδρομής και της διαφορετικότητας που μπορεί να κουβαλάει ο καθένας, αρκεί να έχουμε την ίδια προοδευτική αντίληψη για το σήμερα και το αύριο».


ΑΠΟΚΑΥΚΟΣ Ο ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ