Ξεκινά τις επόμενες ημέρες το της ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής στο Πέραμα, με προϋπολογισμό άνω των 2,5 εκ. ευρώ, χρονοδιάγραμμα δύο ετών και φορέα υλοποίησης τον ΕΟΤ. Ο εργολάβος Παναγιώτης Σαρκατσάνος ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού και περίφραξης του χώρου και όπως εκτίμησε θα ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει ουσιαστικά να στήνεται το εργοτάξιο, ώστε να κατεδαφιστούν οι υπάρχουσες υποδομές για να ξεκινήσει η ανάπλαση. Μάλιστα, την ερχόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται στο Πέραμα κλιμάκιο μηχανικών του ΕΟΤ, προκειμένου να δει από κοντά το χώρο και να συζητηθούν τεχνικές λεπτομέρειες. Στα 20 στρέμματα που θα αναπλαστούν θα δημιουργηθούν αρκετοί χώροι πρασίνου, παιδική χαρά και γήπεδα τένις και μπάσκετ, ενώ θα δημιουργηθεί πεζόδρομος κατά μήκος του χώρου με κυβόλιθους. Τα έργα που πρόκειται να γίνουν σύμφωνα με τη μελέτη είναι τα εξής: * Ανακαίνιση του κτιρίου υποδοχής και των WC. Αναλυτικά, αντικατάσταση στέγης, μερική αποκατάσταση τμημάτων περιμετρικής τοιχοποιίας, νέα διαρρύθμιση εσωτερικών πλινθοδομών, νέα δάπεδα, νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός χώρων υγιεινής, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
* Κατασκευή γηπέδων, και πιο συγκεκριμένα γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, πίστα skatepark. Σε όλα τα γήπεδα τοποθετούνται φωτισμοί, περιφράξεις και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές, υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις.
* Παιδική χαρά, πολλαπλή κατασκευή αναρρίχησης και τσουλήθρας, κατασκευή παιχνιδιού και αναρρίχησης.
* Κατασκευή τριών ξύλινων οικίσκων. Οι οικίσκοι θα κατασκευαστούν από εξωτερική ξύλινη τοιχοποιία. Εξωτερικά των οικίσκων θα υπάρχει ξύλινη πέργκολα με κάλυψη από καλάμια.
* Ξύλινες κατασκευές για ενημέρωση και εκπαίδευση.
* Παρατηρητήριο. * Χώρος στάθμευσης. * Διαμόρφωση κενού χώρου πλατείας. * Χώροι στάσεις-ξεκούρασης-αναψυχής. Όπως προβλέπει και η μελέτη το παλιό λιμανάκι θα παραμείνει ως έχει, όπως και μία ζώνη πολύ κοντά στην λίμνη.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ