Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ έχει ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς για τα 50 χρόνια της βιομηχανίας. Δυστυχώς, η επέτειος συμπίπτει με την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορίας της. Τη σελίδα του ξεπουλήματος της από την εσωτερική τρόικα και τους ντόπιους κολαούζους τους. Κανένας όμως πανηγυρισμός και επικοινωνιακός θόρυβος δεν μπορεί να καλύψει την ζοφερή εικόνα της κτηνοτροφίας της περιοχής και τα μεγάλα προβλήματα των παραγωγών της ΔΩΔΩΝΗΣ που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.Έξη μήνες μετά το κραυγαλέο ξεπούλημα και τα μεγάλα λόγια των νέων ιδιοκτητών περί ανάπτυξης της βιομηχανίας, η κατάσταση παραμένει προβληματική, στάσιμη και ύποπτη. Καμία επένδυση δεν έγινε τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο. Η διοίκηση δεν έχει να επιδείξει τίποτα, που να εφησυχάζει τους παραγωγούς – κτηνοτρόφους , τους εργαζόμενους και όλους τους Ηπειρώτες που αγωνιούν για το μέλλον της βιομηχανίας.Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό παραγωγών και εργαζόμενων για να μην πουληθεί η βιομηχανία, καταθέτοντας πολύ έγκαιρα τις προτάσεις του, τόσο για το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών όσο και για το συνεταιριστικό σχήμα λειτουργίας της. Θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των κτηνοτρόφων και να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στη βιομηχανία.Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την κτηνοτροφία το μεγαλύτερο κεφάλαιο της περιοχής και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει παιγνίδια σε βάρος των κτηνοτρόφων της Ηπείρου. Προτεραιότητα μας είναι:
-Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου με νέους συνεταιρισμούς και με στήριξη τράπεζας ειδικού σκοπού.
-Έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που θα καλύψουν τις επισιτιστικές ανάγκες του δοκιμαζόμενου λαού.
-Νέο νομικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς και τις άλλες επιχειρήσεις του χώρου της κοινωνικής οικονομίας.
-Απόσυρση του Ν 1415/11 που μετατρέπει τους συνεταιρισμούς σε Ανώνυμες εταιρείες.
-Ανασυγκρότηση της συνεταιριστικής πτηνοτροφίας που σήμερα βρίσκεται στο σημείο μηδέν.
Επαναλειτουργία όλων των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ήπειρο που έχουνε βάλει λουκέτο είτε από την κρίση, είτε από κακοδιαχείριση.
-Απόδοση ευθυνών σε όλους τους αγροτοπατέρες και τα golden boys των συνεταιρισμών που τους οδηγήσανε στο σημερινό χάλι.

Τμήμα Αγροτικής πολιτικής
ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων